Bedste’s fødselsdag

Tirsdag den 19.6 havde vores bedste fødselsdag. Vi var jo i Italien på det tidspunkt, men kom selvfølgelig hjem til den dag hun holdt fest. Vi var på Dyrhøj Vingård på Røsnæs i Kalundborg og sikke smukke omgivelser og fantastisk fest, med dejlig frokost Fra Chili Til Safran. Til jer som ikke ved hvem Bedste er og hvad hun betyder for vores familie så læs mere her:

Mn mor blev alvorlig syg med en blodprop i hjertet for 7 år siden. Der møder jeg Helle, vores Bedste i Go’ Form i Kalundborg. Vi bliver hurtigt fortrolige og jeg finder trøst i at kunne tale med hende. Min mor dør året efter af endnu en blodprop og min verden styrter sammen. Helle er der for mig og da jeg grædende fortæller at hun snart ville have fødselsdag spørger Helle hvilke dag, og jeg svare den 19.6. Det er også Helles fødselsdag og også min mormors, så pludselig gav tingene mening. Det gav mening at Helle kom ind i mit liv. Jeg havde mistet min mor, Helle havde aldrig fået børn og vores nye liv startede her. Jeg blev gravid med Ida, og Helle blev Bedste for begge mine piger. Vi kunne give hinanden det den anden manglede og det er jeg evig taknemlig for. Nu er det min tur til at være stærk, for Helle og hendes kæreste Erik, da de gennemgår en svær tid og jeg vil gør mit bedste for at være der for dem begge, så de aldrig føler de mangler en at støtte sig op ad. Det er nemlig det famile gør.

Derfor havde jeg behov for at fortælle Helle hvad hun betyder for mig, og det blev til disse ord.

Kære Helle

Først stort tillykke med din fødselsdag i tirsdags. Du er blevet 60 år og er for alvor trådt ind i de voksnes rækker man kan faktisk kalde dig høvding. Jeg har kendt tre meget betydningsfulde, stærke og omsorgsfulde kvinder i mit liv som har fødselsdag den 19. juni. Du er en af dem Helle. Din rolle i mit og min families liv er blevet en vigtig og en ret stor rolle. Jeg vil kalde den en hovedrolle. Din rolle er at være Bedste. Og du gør det godt og vi er taknemlige for at du havde lyst til at påtage dig den rolle. For den er ret betydningsfuld.

Mange mennesker tror på at livets gang er en kombination af tilfældigheder og hvad du selv vælger. Det gør jeg også. Men jeg tror også at der en mening med de ting der sker i livet. Verden er mere end det, der kan måles og vejes. Mennesker består ikke kun af kød og blod, men også af tanke og ånd.

Jeg tror på at du kom ind i mit liv, fordi der var nogen der vidste, at jeg ville få brug for at have en stærkt rollemodel som dig ved min side.
Jeg tror på at vi blev en del af hinandens liv, fordi vi kunne give hinanden det den anden manglede.
Jeg tror på at vi altid skal være en del af hinandens liv, så vi kan bærer hinandens byrder.

Tro giver mening. Det giver mening at tro

Helle du er et omsorgsfuldt menneske og på trods af dine egne udfordringer, så står du altid op, hvis dine kære har brug for din hjælp. Når jeg ser på dig og den omsorg og kærlighed du har til Erik, så smelter mit hjerte. Jeg tror aldrig jeg har set to mennesker være så glade for hinanden og det inspirere mig. Det inspirerer til altid at huske at vise at man elsker hinanden og kysse og kramme og ikke være bange for at verden ser på.

Et citat fra David Grayson: “Når jeg ser tilbage, fortryder jeg dette; at jeg alt for ofte, når jeg elskede, ikke sagde det højt.”

Det gør I, og at være elsket giver styrke, mens det at elske nogen giver mod. Modet til at turde tage det næste skridt, for hvis man venter for længe, så risikerer man at leve resten af livet på ét ben. Du ventede ikke for længe. Du valgte kærligheden til, og selvom det var svært og på trods af udfordringer og bumb på jeres vej, så holdt du ved Erik, det er mod og kærlighed.

Der er mange bud på, hvad kærlighed er. Definitionerne favner vidt og bredt men fælles er at du er ikke i tvivl, når du har elsket. Her er mit bud på den smukkeste definition:

Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind.  Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt.

Helle, dette stykke fra biblen beskriver også dig. Du er tålmodig, praler ikke, bilder dig ikke noget ind. Du bære ikke nag, finder ikke glæde i uret og glædes på andres vegne. Og sidst men ikke mindst, du udholder alt, som er klart bevist af det I to har måtte gennemgå det sidste stykke tid og som I skal modstå den kommende tid. Du er et af de stærkeste mennesker jeg kender og jeg ved at jeg og min familie altid kan søge trøst og ly hos dig og Erik og det giver os tryghed. Så Helle stort tillykke endnu engang og vi elsker dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *