Ingefær- og limekylling med kokos-blomkålsris

Til aftensmad fik vi idag denne ingefær- og limekylling. Opskriften er fra Jane Faerbers  “Mæt & Slank med LCHF”, og det smagte virkeligt godt. Jeg prøver for så vidt at spise LCHF kost men ind imellem sniger der sig en burgerbolle, knækbrød eller rugbrødsskive ind i menuen. Men her er blomkålen en helt igennem fantastisk erstatning til ris.

Her får du opskriften hvis du selv skulle have mod på den:

Ingefær- og limekylling
3-4 personer
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 600 g kyllingeinderfilet
MARINADE/SOVS
  • 3 spsk olie
  • 2 limefrugter skal og saft herfra
  • 2 spsk ingefær revet
  • 2 tsk stødt koriander
  • 4 spsk soja
  • 2 tsk fish sauce
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk fibersirup gold
  • 1 grøn chili finthakket (eller alternativt 1-2 tsk grøn karrypasta, hvis du ikke kan finde grøn chili)
  • 4 dl kokosmælk jeg brugte som altid Santa Marias Extra Creamy
  • 1 nip cayennepeber kan udelades
  • 1/2 dl friskhakket koriander hvis du ikke har koriander-smager-af-sæbe-genet)
Sådan gør du
  1. Bland alle ingredienser til marinaden og mariner kyllingen heri i min. et par timer i køleskabet. Hvis du har travlt, kan mindre på køkkenbordet gøre det.

  2. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  3. Fisk kyllingen op af marinaden og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad. Steg kyllingen i ca. 15 minutter.
  4. Kog imens den resterende marinade igennem i en kasserolle og lad det simre i 10-15 minutter.
  5. Server fx kylling og sovs med blomkålsris.
Kokos-blomkålsris
3-4 personer
Antal: 3 personer
Ingredienser
  • 1 stort blomkål eller 2 mindre
  • 1 dl kokosmel alm. groft
  • 1 dl kokosmælk fx Santa Marias Extra Creamy
  • 2 spsk kokosolie
  • salt
Sådan gør du
  1. Riv blomkålen groft i din foodprocessor eller på rivejern.
  2. Opvarm kokosolie i en stor gryde og svits kort blomkålen heri.
  3. Tilsæt så kokosmel, kokosmælk og salt og bland godt. Simr under låg ved svag varme i 5-7 minutte, indtil blomkålen er tilpas mør, og kokosmælken er kogt ind.
  4. Smag til med salt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *