På sightseeing i Prag

Efter en skøn morgenmad var det afsted på seightseeing. Det har været en virkelig kold dag idag, så vi var pakket ind i huer, vanter, 2 sweaters og 2 par strømper :), så vi lignede lidt Michelinmanden. 

Skulptøren David Cerny

Vi bor på et skønt hotel, Golden Grown, som ligger lige ved skulpturen af Franz Kafka. Skulpturen viser Kafkas hovede i kæmpeformat. Det er bygget op af 42 lag af reflekterende stålplader. 38 af dem bevæger sig, så ansigtet hele tiden forvandles i en konstant roterende bevægelse. Den 10 meter høj og 45 tons tung stålbuste rejst til hans ære af den tjekkiske skulptør David Cerny.

Video af det roterende Franz Kafka hovede

David Cerny er en meget dygtig og kontroversiel kunster, som har lavet en del ting som man kan se i Prag. Blandt  dem så vi “Crawling  Babies”, som er tre kravlende bronze Babyer i den smukke Kampa Park. De er en kopi af “Tower Babies”, som kravler op af TV tårnet i Prag. Her har man mulighed for at se dem helt tæt på,  røre ved dem, kravle op på dem og tage upassende billeder med dem 🙂

   

Karlsbroen

Efter turen i Kampa Park nåede vi til Karlsbroen (Karlův Most), som er en halv kilometer lang og 650 år gammel stenbro midt i Prag. Den forbinder de to bydele Stare Město og Malá Strana med hinanden. Karlsbroen er vidunderlig og betagende. Der er en masse forskellige helgen statuetter, som lover evig lykke hvis man røre ved dem – og nu er vi jo sket ikke “overtroiske”. MEN, vi måtte ligge røre foden på en af dem, bare for en sikkerheds skyld. Og det skader jo ikke nogen vel 🙂

        

Ølpause på U Glaubico

Så blev det lige ølpause igen og vi fandt dette lille microbryggeri, U Glaubicu, hvor vi fik to Pilsner Urquell, som er kåret som en af verdens bedste øl. Øllet blev tappet direkte af egne tønder, og vi må sige at det var en dejlig og let øl, som kan nydes uden mad.

   

Det astronomiske ur med skuespil

Vi ville gerne have set det astronomiske ur, men det var under restauration og pakket helt ind. Normalt samles hver time tusindvis af turister omkring Rådhustårnet i Staré Město for at beundre det astronomiske, gamle ur fra 1410. Det er et mekanisk skuespil af høj klasse, og det virker hver time. Når klokken slår hel åbnes to låger over uret, og de 12 apostle kommer frem en efter en, drejer sig og hilser på forsamlingen.  Der er tale om et astronomisk ur, fordi alle oplysninger om verdensrummet er samlet i de bevægelige skiver og visere. Her vises solens gang, månens og planeternes placering og naturligvis klokken.

Frokost på U Pivrnce Pub & Restaurant

        

Frokosten skulle indtages her, da jeg har været her for et par år siden med min kæreste. Det er en afslappet og rigtig spændende restaurant, da en kendt satiretegner ved navn, Petr Urban har dekoreret stedet, med nogle ikke særlige stuerene tegninger. Men en sand fornøjelse at gå på opdagelse der og maden er helt igennem fantastisk.

Vi fik Beef Goulash med bohemian dumplings, hjemmelavede kartoffel pandekager, stærk pepper og løg. Og en lokal øl Staropramen 11°

    

Besøg restauranten her: http://upivrnce.cz/english/#main

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *