Stenbiderrogn vores favoritspise

Jeg må lige dele denne skønne forårsspise med jer. Vi hade talt længe om af få stenbiderrogn, men har ikke rigtig haft tid til det. Men så tog vi i vores lokale fiskehus PALM’S FISK og købte 200g af de smukkeste stenbiderrogn.

Vi bagte selv vores egne blinis, for at lave dem gluten- og mælkefri.

  • 200 g stenbiderrogn
  • 1 dl cremefraice (kunne ikke finde mælkefri så gik på kompromis med dette)
  • 1/2 finthakket rødløg
  • 1 dusk dild

Blinis opskrift

  • 2 dl mandeldrik
  • 1/4 pakke gær
  • 100 g boghvedemel
  • 50 g Pofiber
  • 1 æg
  • 1/2 tsk. salt
  • Kokosolie – til stegning

Lun mandeldrikken lidt og rør gæren i. Pisk boghvedemel, pofiber salt og æggeblommen i dejen. Lad den hæve med et rent viskestykke over i ca. 30 min. Derefter pisker du hviden stiv og vender den i dejen.

Varm kokosolien ved medium varme og kom små klatter dej på med en spiseske. Vend dem efter et minut eller to – eller bare når de er lækkert gyldne.

De færdige blinis anrettes med stenbiderrogn, lidt hakkede rødløg, en klat creme fraice og en lille kvist dild.

Det smager himmelsk og er en perfekt forårsforret eller som hovedret hvis man er grådige med stenbiderrogn, som os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *