Glutenfri Karbonader

Jeg lavede her til aften Karbonader. Syntes det bliver lettere at lave mad der passer til hormonkuren nu og alle retter kan stort set laves gluten-, mælke- og sukkerfri.

Opskrift Karbonader

 • 600 g hakket kalv og flæsk
 • 1 æg
 • 1 dl mandelmælk
 • 5 spsk glutenfri rasp
 • Smør
 • Salt & peber

Form kødet i passende størrelse. Slå ægget ud og rør det godt rundt sammen med lidt mandelmælk og hæld den glutenfri rasp op på sin egen tallerken med en tsk salt og lidt peber i. Vend nu kødet først i æg og derefter i den glutenfri rasp og steg på panden i kokosolie.

Opskrift Blomkål/Gulerodssalat med phytoguf

 • 1 blomkål
 • 5 gulerødder
 • 1 citron
 • 2 spsk honning
 • Olivenolie
 • Salt & peber
 • Hørfrø
 • Sesamfrø
 • Solsikkekerner

Riv blomkål og gulerødder groft. Lav en dressing af citron, honning, olivenolie og krydder med salt og peber.

Phytoguf er en let blanding af kerner og frø, som indeholder planteøstrogener ( phytoøstrogener). 2 dele hørfrø 1 del sesamfrø 1 del solsikke eller græskarkerne. For at får det optimale ud af hørfrø kan du med fordel støde dem i en mortereller blende dem kort i et krydderikværn. Kroppen kan nemlig nogle gange have lidt svært ved at nedbryde den fiberrige ydre skal.

Opskrift Varm Kartoffelsalat

 • 1 kg. kartofler
 • 2 løg
 • 40 g kokosolie
 • 1 1/2 dl. vand
 • 1/2 dl. æblecidereddike
 • 1/2 tsk. sennep
 • 1 spsk birkesød, salt, peber.
Kartoflerne koges, pilles, afkøles og skæres i skiver. Løgene pilles og skæres i skiver. Fedtstof, vand, eddike og løg koges uden låg, til løgene er klare og møre, ca. 10 min.  Kartoffelskiverne, salt, peber, sennep og birkesød kommes i gryden, og det hele varmes igennem, til kartoflerne har jævnet sovsen.  Rør forsigtigt af og til og smag til med evt. flere krydderier.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *