Forårstur til Budapest, del 2

Vi bor på Danubius Hotel Helia, som er et spa hotel, og udvalget til morgenmaden er bare iorden  Jeg kan vælge glutenfrit brød og økologisk. Der er et stort udvalg af friskpresset juicer; agurk, rødbede, citron og appelsin/banan.

Til morgenmad spiser jeg bær/frugt med phytoguf, altså hørfrø, solsikke- og græskarkerner. 1 Skive ristet glutenfrit brød med plantemargarine og æg.  Te og vand med citron.

Heltenes plads

Turen gik igår til heltenesplads.  Vi valgte at gå dertil på trods sf tunge ben. Men man ser også en masse andet på gåben, end man ville have gjort i bus. Bla. denne mega uhyggelige tunnel, som fik mig til at tænke på alle klamme gysere jeg har set. 😫😳

I midten af Heltenes Plads står et stort gravmonument i sten, omkranset af en jernkæde. Det er ikke en egentlig grav, men et mindesmærke til “de helte, der gav deres liv for at folket kunne få sin frihed og nationen sin selvstændighed”. Bag gravmonumentet står en søjle med en statue af ærkeenglen Gabriel øverst.  Rundt om pladsen står andre statuer, som har haft stor politisk og historisk betydning.

Vi skulle selvfølgelig have taget et billede i Budapest skiltet.

Frokost i den skønne park ved heltenes plads. Ida fik leget og gynget, og derefter spiste vi på en hyggelig lille restaurant i parken. Kylling med pesto og salat.

New York Cafe

Vi tog en Hop-On bus ned mod centrum til “Verdens smukkeste cafe”, som den bliver kaldt. En af byens mest eksklusive mødesteder i aristokratiske omgivelser.  Prisen er dog i den høje ende, og med en træt Ida med øjenbetændelse, stak vi kun hovedet indenfor og gik videre.

Detimod tog vi et pitstop, på en lille lokal cafe hvor vi spiste i forgårs. Vi så der blev serveret disse Aperol Spritz, og blev enige om dem måtte vi prøve…og det gjorde vi. Hold nu op en skøn sommerdrik. Med 25 grader og høj sol på himlen, faldt den på et tørt sted.

Dagen stod derefter på shopping og der var liv i byen, da der er forårsfestival i disse dage, og de fejre  at nu kommer foråret, solen og varmen. Vi spiste nede i byen, hvor der var sat madboder op med Ungarske specialiteter. Thomas fik en KÆMPE hotdog og jeg fik gullash med ristede kartofler og løg.

Igen skulle jeg slæbe min krop hjem efter en lang dag på benene. Hvis man kunne vinde en præmie for gakkede gangarter, så løb jeg klart med førstepladsen. Men jeg fik dog taget et billede af  det oplyste parlamentet, så smukt.

Vi sluttede aftenen af med en drink og lidt god stemningsmusik på hotellet, som Thomas var ved at få lidt gak af. Han var tæt på at klappe låget ned på klaveret, i bare desperation over at høre; Yesterday, My Way, og Fly Me The Moon  😂😂😂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *