Glutenfri pizza

Idag faldt valget på pizza. Vi plejer at bage hjemmebagt pizza de fredage hvor Alma er hos os. Men de sidste gange har vi ikke været hjemme fredag, så idag skulle det være.

Så kommer den næste udfordring. Hvordan laver vi en pizza som vi alle kan spise. Store som små, mor på hormonkur og en halvkræsen 3 årig. Nå men jeg sprang ud i det og fandt en opskrift som jeg modificerede lidt.

Glutenfri pizzadej
 • 4 dl tempereret vand
 • 10 g gær
 • 2 spsk økologiske loppefrøskaller
 • 2 tsk  salt
 • 200 g boghvedemel
 • 100 g majsstivelse
 • 100 g polfiber
 • ½-1 dl ekstra jomfruolivenolie

Rør vand og loppefrøskaller til en masse, tilsæt derefter salt, mel og ½ dl olivenolie. Dejen skal være lidt fast men endelig ikke for fast. Lad dejen hæve i et par timer. Tænd ovnen på 225 grader.

Del dejen i 2 lige store stykker. Rul dejen til en rund kugle, som du trykker ud med de fugtige hænder. Smør kagerullen med olivenolie og rul dejen ud så den passer til en bradepande. Forbag bunden i et par minutter.

Fyld
 • Tomatsauce uden sukker
 • basilikumolie
 • 1 fed økologiske presset hvidløg
 • 1 tsk  salt
 • peber
 • Skinke i strimler
 • Økologisk pølse
 • Økologisk bacon
 • Revet ost/Vegansk ost

 

Bland tomatsauce , basilikumolie, hvidløg og slat/peber sammen. Smør et tyndt lag ud på den forbagte pizza. Læg dit fyldet på. Drys med revet ost, Jeg havde kun vegansk skiveost, så det brugte jeg på min del af pizzaen. Hvis du gerne vil have en sprød pizza, skal du ikke putte for meget fyld på. Du kan variere fyldet. Bag pizzaen ved 225 grader i ca. 12 min.

Jeg lavede to bradepander, hvor der var to 1/4 med vegansk ost på til mig. De andre 3/4 var med almindelig revet ost til resten af klanen. Vi fik ovnstegte kartofler med mayonnaise og en alm. blandet salatmed avocado og olivenolie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *