Kyllingesalat til frokost

Igår fik vi kylling til aftensmad med en hvidkålssalat. Der var et bryst tilbage og lidt salat, så det var oplagt at bruge det til frokost.

Opskrift

Opskriften er til 2 personer

Proteiner
  • 1 Kyllingebryst skåret i skiver
  • 2 kogte æg skåret i skiver
Spidskålsalat
  • 1/2 spidskål
  • 2 gullerødder
  • 1 æble

Spidskål skæres fint. Gulerødder og æble rives semigroft og blandes med spidskålen.

Sursød dressing
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 presset citron
  • 1 tsk honning/birkesød
  • 1 tsk økologisk sennep
  • Salt og peber

Bland olie, citronsaft, honning/birkesød og sennep, samt tilsæt salt og peber.

L-Tryphtophanguf
  • 1/2 dl græskarkerne
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 dl hakkede usaltede cashewnødder
  • 1 spsk olivenolie
  • salt

Varm olien op og tilsæt nødder og kerne. Rist dem nænsomt og tilsæt lidt salt.

Læg først salaten i bunden af en dyb tallerken og tilsæt dressingen. Hæld nødder og kerne over og tilsæt tilsidst kylling og æg. Smager fantastisk med en hjemmerørt mayonnaise og et stykke gluten- og mælkefrit brød.

L-Tryptophan er en aminosyre hvor serotonin dannes. Serotonin er et signalstof i hjernen som også kaldes vores lykkehormon, da det påvirker vores humør, men det er også et hormon som har den evne at  påvirker vores søvn. Så spis løs af L-Tryphtophanguf og brug det på salater og hvad du ellers har lyst til. Det kan også bruges i bagværk og på morgenmaden hvis du lader være med at riste det i olie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *