Spareribs og jordbærsalat

Altså der skal ikke meget sol og varme til, så kommer lysten til sommermad.  Vi var ude og cykle igår og vi kørte en tur ned i byen.

Der fik vi shoppet lidt, ungerne spiste softice og vi fik leget lidt på vores bylegeplads.

Vi kom også forbi vores lille torvehandler og fik købt spanske jordbær og egyptiske kartofler, halløj globalisering 🤔

Vi havde nogle gode ben, som vi ville lave spareribs af på grillen og mums det blev så godt 😋

Opskrift

Spareribs
  • 1 -1,5 kg spareribs
  • vand
  • salt

Fjern hinden på bagsiden af kambenene og læg dem i en gryde, hvor de dækkes med vand. Kom salt ved og kog dem i 30 minutter, hvorefter de køles helt ned.

Marinade til spareribs
  • 1 finthakkede løg
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk kokosolie
  • 2 dl vand
  • 4 dl sukkerfri ketchup
  • 1 dl glutenfri soya
  • 1 citron, saften herfra
  • 4 spsk. æblecider
  • 4 spsk. sukrin gold
  • 2 spsk. honning/birkesød
  • 2 tsk. økologisk dijon sennep
  • 1/2 tsk. stødt peber
  • 1 tsk. paprika
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 1/2 tsk. tabascosauce

Smelt olie i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt alle ingredienser og lad marinaden simre i en halv time uden låg. Læg de forkogte ben i en  bradepande. Fordel marinaden over benene, så de er godt smurt ind på alle sider. Kom et stykke folie over og stil det på køl gerne natten over, men mindre kan også gøre det.

Grilles gerne ved indirekte varme, eller på gasgrill ved lavere varme i ca. 15 min.

Jordbærsalat
  • 1 pose økologisk napolitana salatblanding
  • 100 gram friske jordbær
  • 1 spiseskefuld olivenolie
  • 1 spiseskefuld balsamico
  • 1 tsk  honning/birkesød

Salaten skylles i koldt vand og slynges tør for vand i en salatslynge. Fordel salaten i et fad eller en skål. Jordbærrene skylles grundigt og skæres i skiver og fordeles over salaten.

Bland balsamico, olivenolie og honning og hæld det over salaten, inden du drysser de ristede nødder og kerner på salaten.

L-Tryphtophanguf
  • 1/2 dl græskarkerne
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 dl hakkede usaltede cashewnødder
  • 1 spsk olivenolie
  • salt

Varm olien op og tilsæt nødder og kerne. Rist dem nænsomt og tilsæt lidt salt.

its a messy job but somebody has to do it  🤟

Vi fik som skrevet en kogt kartoffel til med salt og det smagte bare af sol og sommer ☀

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *