Hvillingfilet med flødekartofler, porre og savoykål

Nu skal det være! Der skal mere fisk på menuen herhjemme, så idag tog vi ned til vores lokale fiskeforhandler Palme’s Fisk, hvor jeg købte hvilling fileter.

Jeg havde købt økologisk porre og savoykål i Kvickly, så jeg tænkte med lidt fint skåret økologiske kartofler, glæde og ost så ville det blive et skønt tilbehør til fisken.

Opskrift

Hvillingfilet
  • 4 hvilling fileter
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Salt filetterne, skær dem i to stykker og stil dem på køl i 20 min inden stegning. Det giver mere smag og struktur i kødet.

Steges derefter kun på skindsiden i olie på en varm pande i ca. 3 min. Tag fileterne af blusset og lad dem hvile i yderligere 2 min. inden servering.

Flødekartofler med porre og savoykål
  • 500 g kartofler
  • 1 stor porre
  • 1/4 savoykål
  • 1-2 fed hvidløg afhængig af hvidløgssmagen
  • 0,5 liter soyafløde
  • 50 g revet veganerost
  • ½-1 tsk stødt muskatnød efter smag
  • Salt
  • Peber

Snit kartofler, porre og kål fint i eks. en foodprocessor. Fordel det i en bradepande og tilsæt fløde, presset hvidløg, ost og krydderierne. Sæt i ovnen ved 200 grader i 20-25 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *