Lakseside på grillen med glutenfri focaccia

Da Julie havde fødselsdag i søndags, men først kom hjem fra ferie igår, syntes jeg at jeg ville lave lidt god mad til hende. Hun var ellers blevet fejret på sin fødselsdag af sin kæreste Ricki i Spanien, men at blive inviteret hjem til lidt god mad skader jo ingen 🙂

Jeg ved hun elsker laks, så jeg havde købt en lakseside, som jeg tænkte skulle på grillen, nu hvor vejret bare er så fantastisk. Tilbehøret blev nye udenlandske kartofler, grønne asparges og så sprang jeg ud i projekt glutenfri focaccia.

Opskrift til 4 personer

Lakseside
  • 1 hel lakseside
  • Saften fra 1 økologisk citron
  • Olie
  • Sydesalt

Tjek laksen for ben ved at stryge hånden hen over laksen. Er der ben, er de nemmest at fjerne med en pincet. Smør først laksen ind i citronsaft og derefter olie og salt den. Lad den hvile ca 30 minutter i marinaden.

Laksen grilles i ca 15 minutter. Start med at grille den på skindsiden i ca 10-12 min og vend den derefter i de sidste 3-5 min.

Focaccia
  • 25 g. gær
  • 5 deciliter vand
  • 2 tsk. flagesalt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. yacon sirup
  • 400 g. glutenfri universal mel fra urtekram
  • Olivenolie til pensling
  • Frisk rosmarin og flagesalt til pynt

Udrør gæren i vandet og tilsæt salt, olivenolie, sirup og det glutenfri mel. Lad dejen hæve i 30 minutter, og for imens en springform med bagepapir. Når dejen har hævet, hældes den i formen, og efterhæver i 20 minutter. Brødet pensles med masser af olivenolie og drysses med rosmarin og flagesalt. Jeg bagte brødet i grillen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Vi fik kogte kartofler og grillede grønne asparges og gluten- og mælkefri pølser med soltørrede tomater. Man kan simpelhen ikke grille uden en lille “pølle” til og det smagte helt fantastisk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *