Rabarberkage med mandler

I går bagte jeg en rabarberkage med mandler, som vi spiste på terrassen i det gode sommervejr. Det er altså lidt af en udfordring, når man skal bage sukker-, gluten- og mælkefrit. 

Jeg brugte sukring gold til at søde med, da den opskrift jeg brugte var med sukker. Smagen af rabarber var lidt syrlig, da jeg nok er vant til den mere søde smag med sukker. Jeg syntes at mandler og mandelmelet gav kagen lidt marcipan smag, som var en god kontrast til syrligheden, så alt i alt et okay første forsøg.

Opskrift til 8 stykker

  • 1 bundt rabarber
  • 3 spsk sukrin gold
  • Revet skal fra 1 økologisk citron
  • 6 æg
  • 2 dl kokosmælk
  • 100 g becel flydende margarine
  • 3 spsk sukrin gold
  • 1 pakke mandelflager
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl mandelmel
  • 2 dl glutenfri universal mel fra urtekram

Opvarm ovnen til 200 grader.

Skær de grove ender og bladene fra og skær rabarberstænglerne i skiver i ca. 1 cm tykkelse.  Læg dem på en bradepande med bagepapir, og drys dem med 3 spsk sukrin gold. Bag dem  i ca. 20 minutter, tag dem ud og lad dem afkøle, men lad ovnen være tændt.

Flæg vaniliestangen og skrab kornene ud. Pisk vanillen sammen med æg, kokosmælk, sukrin gold og citronskal. Tilsæt margarinen, pisk igen og tilsæt så mandelmel og derefter det glutenfri mel til dejen tykner.

For en springform med bagepapir og hæld dejen i og glat den lidt med en dejskraber. Fordel de bagte rabarberstykker over kagen og pres dem let ned i dejen. Bages i ca. 40 minutterog pyntes evt. ved at sigte lidt sukrin melis.

Thomas og Julie spiste deres stykke med en god 38 procent creme fraiche. Kagen er meget fiberrig, så den mætter utrolig meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *