Paleo Tærte

Igår tog min kæreste Thomas på fisketur igen, og denne gang med vores nabo, så vi holdt græsenkemiddag på matriklen. Jeg havde noget rødvin, som har stået for længe fra Julies fødselsdag, så den måtte omdannes til noget mere sommerligt.

Et voila, den skønneste sangria som vi drak før, under og efter maden. OG ja jeg ved det, jeg syndede, men i guder den var god, og lavet med friskpressede appelsiner og sødet med sukrin gold, så “what’s not to like?

Hormonkuren modul 9, har vi haft om detox og hvad man selv kan gøre, ved at spise detox fødevarer, for at hjælper kroppen, nærmere leveren, med lettere at komme af med affaldstoffer. Jeg fandt denne lækre opskrift og har modificeret den en smule med de råvarer jeg havde på lager. Du kan få mange flere opskrifter som denne, ved at melde dig til Hormonkurens 14 ugers forløb nu!

Opskrift til 4 personer

Tærtedej
  • 2 dl mandelmel
  • 1 dl glutenfri melblanding
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 40 g flydende margarine
  • 1 æg
  • 1 tsk flagesalt

Bland mandelmel og glutenfri melblanding med sesamfrøene. Tilsæt margarine, æg og salt sammen med melet. Klip en cirkel af bagepapir så den passer med ekstra 5 cm margen hele vejen rundt, det var vist et grafisk udtryk…arbejdsskade 🙂

Rul dejen ud midt på bagepapiret og løft forsigtigt dejen over i formen på bagepapiret. Prik nogle huller med en gaffel. Lad den hvile i køleskabet 1 time. Bag tærtedejen i 10 min i en 200 grader forvarmet ovn. Lad ovnen være tændt når dejen er bagt.

Fyld
  • 3 æg
  • 1/2 dl kokosfløde
  • 1/2 dl soyafløde
  • 1 tsk paprika
  • Salt og peber
  • 1/2 broccoli
  • 3 forårsløg
  • 3 håndfulde kogte små kartofler
  • 1 håndfuld revet veganer ost

Del broccolien i små buketter og hæld kogt vand over dem. Lad dem stå ca 15 min og skyl dem så i koldt vand. Hak  forårsløg og skær de kogte kartofler i mindre stykker. Jeg havde en rest af kylling fra forleden, som jeg valgte at tilsætte. Men den behøver ikke nogen proteiner, og kan sagtens spises som en vegetar ret.

Pisk æg, soya- og kokosfløde og krydderier sammen. Bland broccoli, kartofler og løg sammen og kom fyldet i tærtebunden og bag den ca. 25 min. Når den er færdig skal den lige stå at køle lidt.

Vi spiste den sammen med en salat af ruccola, feldsalat, forårsløg, kun det grønne, oliven med mandler, syltede rødløg og græskarkerner. Mums en skøn spise, som jo også hjælper kroppen med bedre at komme af med affaldsstofferne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *