Glutenfri brød

Da jeg skulle til Jelling Musikfestival i weekenden, tænkte jeg lige at være lidt på forkant, så jeg ikke kom til at stå i en situation at mangle mad 🙂 Jeg valgte derfor at bage disse to brød som jeg tog med, så mine venner også kunne få en smagsprøve på mit nye liv.

Bananbrød som i USA, bare uden gluten og mælkeprodukter
  • 120 g flydende becel
  • 115 g sukring gold
  • 2 æg (L)
  • 150 g boghvedemel
  • 100 g kokosfibermel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 550 g bananer (ca. 4-5)
  • 75 g valnødder, grofthakkede

Pisk flydende becel og sukring gold luftigt. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt imellem hvert. Bland boghvedemel, kokosfibermel, natron, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen og rør det i, sammen med bananer og valnødder.

Beklæd en franskbrødform med bagepapir og hæld dejen i og fordel den jævnt. Bag bananbrødet ved 160 grader i ca. 60 minutter, indtil det er gennembagt og gyldent.

Stenalderbrød fra Thomas Rode, Kong Hans
  • 100 g græskarkerner
  • 100 g solsikke kerner
  • 100 g mandler
  • 100 g valnødder
  • 100 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 5 æg
  • 1 dl ekstra jomfru olivenolie
  • 2 tsk flagesalt

Bland alle ingredienser i en skål og kom massen i en smurt form. Bag brødet i 1 time ved 160 grader.

Det er vigtigt at nødder, kerner og mandler kommer HELE i brødet. Blendes eller kværnes de, så frisættes de sunde men sarte fedtsyrer og de kan harskne, når brødet bages ved 160 grader (og så er de ikke spor sunde mere).

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *