Pasta med bønner

Idag har det regnet helt vildt i Holbæk, så ingen grill idag. Jeg spurgte Ida imorges hvad hun kunne tænke sig, og valget blev pasta med kødsauce, og for mit vedkommende bønner.

Opskrift til 4 personer

Kødsauce
  • 1 spsk olie
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g økologisk oksekød
  • 1 spsk flagesalt
  • 1 tsk hvid peber
  • 1 spsk smoked paprika
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 5 dl økologisk purerede tomater
  • 1 håndfuld laurbærblade
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 4 økologiske gulerødder
  • 1 rød chili

Varm olien og svits løg og hvidløg til de er glasklare. Tilsæt oksekød og øvrige krydderier sammen med purerede tomater. Hak den friske oregano og chili.  Riv gulerødder og tilsæt det sammen med oregano, chili og laurbærbladende. Lad det hele simre mindst 1 time ved svag varme.

Da jeg ikke behøver pasta koger jeg altid 400 gram grønne bønner i ca 5 min og spiser det som tilbehør i stedet. Til Thomas og Ida kogte jeg 1 1/2 håndfuld økologiske pasta, og så var der nok til en gang aftensmad når Thomas har aftenvagt.

Jeg lavede en hjemmelavet guacamole, som jeg syntes smager fantastisk som topping.

Guacamole – den lidt grove udgave
  • 2 Avocado
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 1 dl soya piskefløde
  • salt/peber efter smag

Flæk avocado, pil sten ud og frigør avocado kødet med en ske og mos det med en gaffel. Pres hvidløg i og tilsæt citronsaft og smag til med salt, peber og lidt naturel soya piskefløde.

Servér med det samme eller gem stenen og læg den ned i guacamolen, så bliver den ikke brun i køleskabet .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *