Skinke med brasede timiankartofler

Idag stod aftensmaden på en landskinke på grillen. Jeg har før set en opskrift på glaseret landskinke med mørk rom, og tænkte den må da kunne laves hormonvenlig.

Opskriften er til 4-6 personer

Glaseret landskinke

  • 1,5 kg landskinke
Tørrub
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. sukrin gold
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 1 tsk. barbecue/grill-krydderiblanding

Fjern nettet på skinken og rids fedtkanten i tern helt ind til kødet. Bland ingredienserne til rub’en og gnid det godt ind i skinken. Sæt skinken på spyd og sæt den i grillen i ca. 1,5 time.

Glaze
  • ½ dl mørk rom
  • ½ dl yacon sirup
  • ½ dl flydende becel
  • 1 spsk. sukrin gold
  • 1 spsk. dijonsennep

Rør ingredienserne til glazen sammen og i den sidste halve time af stegetiden, pensler du skinken ca. 3-4 gange med glazen. Tag skinken ud, når den har nået en kernetemperatur på 65 grader. Lad den hvile i 10-15 min.

Brasede timiankartofler

  • 1 bakke økologiske kartofler
  • 1 stort løg
  • 1/2 dl økologisk olie
  • Frisk økologisk timian
  • Salt/peber

Kartoflerne og løg skæres i tern og vendes med olie, timian og krydderier. Steges i en foliebakke under landskinken ca 1/2 time og tager smag af skinken og glazen, så de bliver super sprøde og smager himmelsk.

Vi lavede en enkel salat med hjerte-, og ruccolasalat, rødløg og vandmelon. Som dressing lavede jeg en olieeddike dressing, med lavendelhonning fra Colorado og salt og peber. Keep it simpel 🙂

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *