Varmrøget laksesalat

Idag havde Menu i Holbæk varmrøget laks på tilbud til 15,- pr. 100 g. Det blev til 350 g nyrøget laks som jeg besluttede mig for skulle blive til en salat til aften. Vi skulle ned til frysehuset idag til openair bio med filmen Coco, så det skulle være let aftensmad.

Opskriften er til 2-3 personer

Varmrøget laksesalat

  • 65 gr. frisk økologisk spinat
  • 65 gr. frisk økologisk ruccola
  • 1 Advocado
  • 2 friske rødløg
  • Ekstrajomfru olivenolie
  • 3 æg
  • 350 gr. varmrøget laks
  • 4 tsk Hvidløgs aioli
  • 1 Håndfuld persille
  • Salt og friskkværnet peber

Æggene koges til de er smilende og køles ned. Spinat og ruccola vaskes grundigt og afdryppes (brug evt. salatslynge) og anrettes på to tallerkner.. Avocado og løg skæres i skiver og lægges oven på salaten og olien hældes over. Skær æggene i 4 dele og fordel 6 stykker pr. tallerken og top dem med aioli. Laksen skæres i stykker og lægges imellem æggene og krydder til sidst med salt, peber og persille.

Kan spises med lidt glutenfrit brød eller bruschetta med grønkål. Vi fik braset kartofler, med løg og frisk oregano da vi havde en rest af kartofler fra i torsdags.  Velbekomme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *